Η Κατερίνα Πουλιάση σε εικαστικά πεδία...

Με χαρά παραθέτουμε πληροφορίες και υλικό για τις εικαστικές δράσεις της αποφοίτου μας, Κατερίνας Πουλιάση.

 

Katerina Pouliasi"Μέσα από τα έργα αυτής μου της έκθεσης επιχειρώ να αναδείξω τα στοιχεία της κρίσης που βιώνει ο άνθρωπος σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

 Η γέννηση και η φθορά, το αβέβαιο μέλλον, η έλλειψη επικοινωνίας, η κοινωνική και πολιτιστική κρίση, η δραματική εκδήλωση της ζωής στην ελπιδοφόρα πορεία της, η μοναχικότητα, η απουσία της ελπίδας και του ονείρου που διαβαίνει ο άνθρωπος προβάλλουν μέσα από τα έργα που παρουσιάζω σε αυτή την έκθεση, θέλοντας να επισημάνω την παγκόσμια κρίση αξιών και συνειδήσεων.

 Τα καθημερινά μηνύματα κι ερεθίσματα μεταφέρονται στη ζωή και στη σκέψη και αγκομαχούν να μετουσιώσουν στη ζωή μια ελπιδοφόρα λάμψη, την οποία δικαιούται να έχει. Οι καθημερινές σκηνές δοκιμασίας μαρτυρούν ένα ψυχογράφημα αντίθετο με την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό. Αυτό το ταξίδεμα επιχειρώ να παρουσιάσω μέσα από τα έργα αυτής της έκθεσής μου.

 Πιστεύω πως ο καλλιτέχνης, σαν ενδοσκόπος του κοινωνικού γίγνεσθαι, οφείλει αυτή την αναφορά με απώτερο σκοπό την βαθειά συνειδητότητα, σε μια αλλαγή με στόχο την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και την χαρά της ζωής.

 Σκηνές της καθημερινότητας που διαβαίνουν από το δράμα στην ειρωνεία, από την στέρηση στην αβεβαιότητα και την έλλειψη αξιών διαγράφονται γλαφυρά στα έργα μου. Ο καλλιτέχνης πιστεύω πως πρέπει να είναι κοινωνός αυτής της αναφοράς, ώστε να μεταφέρει τους προβληματισμούς και την απώλεια της ελπίδας.

 Η ζωή αγκομαχά μέσα στη δίνη των καιρών κι αναζητά διεξόδους για να λάμψει σαν δύναμη ελπιδοφόρα και να διαβεί δρόμους φωτεινούς κι ελπιδοφόρους. Είναι το σημαντικότερο μήνυμα των καιρών σε μια εποχή αμφισβήτησης και κρίσης. Η αναφορά μου μέσα από τα έργα αυτής της έκθεσης είναι πιστεύω ένα μήνυμα αυτοκριτικής για όλους."

Αικατερίνη Πουλιάση

Ζωγράφος- Εκπαιδευτικός

 

Σύνδεσμοι:

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=0Ler2jeivOU

https://www.youtube.com/watch?v=nVueIKcI1jM&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=Jt-3o0xsCKc&feature=youtu.be

 

ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κ.Α.)

http://www.independent.gr/άρθρα/συνεντεύξεις/3786-συνέντευξη-με-την-ζωγράφο-αικατερίνη-πουλιάση

http://www.animartists.com/2017/12/06/2-18/

http://www.ionianet.gr/content.php?articlesPage=1&id=15255