Ανθρώπινο Δυναμικό

Marina Sotiropoulou ZormpalaΜαρίνα Σωτηροπούλου Ζορμπαλά (Ιδρύτρια)
Η Μαρίνα Σωτηροπούλου Ζορμπαλά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο αντικείμενο της «Αισθητικής Αγωγής». Έχει σπουδάσει πιάνο (πτυχίο Εθνικού Ωδείου), Γαλλική Φιλολογία (πτυχίο Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας), Ψυχολογία της Τέχνης (μεταπτυχιακό δίπλωμα D.E.A. Πανεπιστημίου Σορβόννης και Nanterre – Γαλλία) και είναι διδάκτορας Αισθητικής Αγωγής (Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Αθηνών). Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και η ερευνητική της δράση επικεντρώνονται: α) στην ένταξη της τέχνης στην εκπαίδευση, β) στη διδασκαλία μέσω τέχνης και γ) στην αισθητική - καλλιτεχνική εκπαίδευση και επιμόρφωση των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια, οι παρεμβάσεις της στις ομάδες ANIMA αφορούν στη συλλογή ερευνητικών δεδομένων σχετικών με την ένταξη της μουσικής - μουσικοκινητικής στην προσχολική και πρωτοσχολική τάξη.  
 

 

Dimitris ZormpalasΔημήτρης Ζορμπαλάς (Διευθυντής)
Ο Δημήτρης Ζορμπαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα φωνής, σκηνικού λόγου, υποκριτικών τεχνικών και κινησιολογίας του ηθοποιού στην Ανώτατη Κρατική Δραματική Σχολή της Μόσχας (GITIS) με την I. Promptova, τον L. Heifets, την T. Yaris και άλλους διακεκριμένους καθηγητές.
Έχει συμμετάσχει σε επίλεκτες θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κ.ά. (ενδεικτικά: "Φωνές του μύθου – φωνές του οίστρου» - σκηνοθεσία Σπ. Σακκάς,1996,"Πέρσες" Αισχύλου - σκηνοθεσία Λ. Βογιατζής, 1999, «Φθινοπωρινές λουτροπόλεις» - σκηνοθεσία Ν. Ζούκα, «Οιδίπους τύραννος – επί Κολωνώ» Σοφοκλή - σκηνοθεσία Σ. Χατζάκης). Διδάσκει σε ομάδες ενηλίκων θέματα όπως “Θέατρο” και “Θεατρικοί και κινητικοί αυτοσχεδιασμοί”. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα ρώσων δραματουργών και έχει συνγράψει θεατρικά έργα για παιδιά. Από το 2007 ασχολείται συστηματικά με την τεχνική του Μαύρου θεάτρου, σκηνοθετώντας δρώμενα, βασισμένα στην παραπάνω τεχνική και διδάσκοντας την τεχνική του Blacklight theater σε Σεμινάρια και εργαστήρια. Είναι ιδρυτής του Θεάτρου Γνώσης ANIMA και διευθυντής του Κέντρου Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ANIMA.

 

 

Zoi GiftakiΖωή Γυφτάκη (Υπεύθυνη μαθημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού)
Η Ζωή Γυφτάκη είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Έχει εξειδικευτεί πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, το drama therapy, την οργάνωση παραστάσεων με παιδιά, τη σωματική έκφραση και την εκπαιδευτική εμψύχωση. Επίσης, έχει επιμορφωθεί πάνω σε θέματα όπως: art therapy, κοινωνικό θέατρο, μουσικοκινητικά συστήματα, τάι-τσι, χορός, μακιγιάζ θεάτρου, ενδυματολογία, μουσειακή αγωγή, drama in education, παντομίμα κ.ά. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για εκδοτικούς οίκους, μουσεία και άλλους χώρους παροχής εκπαίδευσης (εκδ. Νίκας, Καλειδοσκόπιο, Μουσείο Γουλανδρή, Παιδικό Μουσείο, Ερυθρός Σταυρός, Action Aid κ.ά.). Ασχολείται με τη διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης θεατρικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικούς. Είναι η υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή». Από το 2006 είναι υπεύθυνη μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ANIMA.

 

 

ANIMA - Rea Karageorgiou-ShortΡέα Καραγεωργίου - Short (Δραματοθεραπεύτρια, παιδαγωγός)
Η Ρέα Καραγεωργίου-Short είναι κάτοχος πτυχίου Σχολής Νηπιαγωγών, καθώς και του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικών - Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Δραματοθεραπείας του University of Hertfordshire (G. Britain). Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στην Αθήνα, ως συντονίστρια του “Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού” στο Λονδίνο, ως ψυχοθεραπεύτρια στο “Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο” στην Αθήνα και επί σειρά ετών εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και εμψυχωτών, για την χρήση των Τεχνών - και ειδικότερα του Θεάτρου - στην Εκπαίδευση, έχοντας διδάξει σε πολλά μαθήματα και βιωματικά σεμινάρια. Έχει υπάρξει διδάσκουσα για 12 έτη στην καλλιτεχνική εκπαίδευση “ΑΝΙΜΑ”. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

 

ANIMA EDU Georgia AroniΓεωργία  Αρώνη (Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια ΒTD®, GDTR Sr)
H Γεωργία είναι γεννημένη στην Αθήνα, ζεί και εργάζεται στη Γερμανία, έχει σπουδάσει   Παιδαγωγικά, Ελληνικό Πολιτισμό, Χοροθεραπεία και Αυθεντική Κίνηση με κατεύθυνση στη Θεραπευτική Πρακτική. Απο το 1996 συνεργάζεται σε διάφορα κλινικά πλαίσια με χρόνιους ψυχικά ασθενείς, με άτομα με ψυχοσωματικές διαταραχές, με χρήστες ουσιών καθώς και με εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς, συντονίζοντας ομάδες κίνησης  και μουσικοκινητικής αγωγής  για παιδιά και εφήβους. Συνεργάζεται με φορείς θεραπευτικών δομών, συντονίζει σεμινάρια  για επαγγελματίες υγείας και για το ευρύ κοινό στην Ευρώπη. Εστιάζει στην αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος  διαμέσου της χοροκινητικής θεραπείας και  της Αυθεντικής Κίνησης. Εκπαιδεύεται στην Εποπτεία xοροκινητικής προσέγγισης απο τον Γερμανικό Σύλλογο Χοροθεραπείας  BTD καθώς και στο πρόγραμμα Trauma Sensitive Yoga TCTSY.
 

 

Με το εργαστήριο Αnima έχουν συνεργαστεί και διδάξει οι:

Κωνσταντίνος Αλατόπουλος (καθηγητής παιδαγωγικών)
Γεωργία Αρώνη (παιδαγωγός, χοροθεραπεύτρια)
Μάγκυ Ασβεστά (σκηνογράφος, ενδυματολόγος)
Susana Abigador (δασκάλα σωματικής έκφρασης και πρωτόγονου χορού)
Σάσα Βούλγαρη (ψυχοπαιδαγωγός, παραμυθού)
Σοφία Γιαλουράκη (συγγραφέας, αρχαιολόγος, παιδαγωγός)
Κέλλυ Ζαμπέλα (χορογράφος, καθηγήτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Κατερίνα Ζορμπαλά (ηθοποιός, μεταφράστρια θεατρικών έργων)
Πέτρος Ζουμπουλάκης (εικαστικός)
Μαρία Καταροπούλου (δασκάλα μιμικής και έκφρασης)
Γιώργος Κιμούλης (ηθοποιός, σκηνοθέτης)
Ειρήνη Κονιδάρη (ηθοποιός)
Άλκηστις Κοντογιάννη (καθηγήτρια δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση, πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)
Αλέξανδρος Κορμανός (θέατρο με αντικείμενα)
Αντώνης Κουτρουμπής (σωματικό θέατρο, ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Πλεύσις")
Γεώργιος Κρουσταλλάκης (καθηγητής ΦΠΨ, πανεπιστήμιο Αθηνών)
Κώστας Λαδόπουλος (συγγραφέας, κατασκευαστής κούκλας, κουκλοπαίκτης)
Βούλα Μασούρα (εικαστικός, textile art, χωροϋφαντική)
Κατερίνα Νικολοπούλου (theatre arts, καθηγήτρια θεάτρου, Pierce Deere American College)
Τέτη Νικολοπούλου (χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος)
Σοφία Ντινιακού (δασκάλα, κουκλοπαίχτρια)
Isabelle Mialhe (δασκάλα μιμικής, παντομίμας)
Νίκος Πιλάβιος (ηθοποιός, παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών)
Σπύρος Σακκάς (διεθνής βαρύτονος, ερμηνευτής έντεχνου και ποιητικού τραγουδιού)
Μάνθος Σαντοριναίος (εικαστικός – οπτικοακουστικά μέσα)
Βασιλική Σαχπάζη (μουσικός, χορογράφος, performer)
Μαριέττα Σγουρδαίου (ηθοποιός)
Ευγένιος Σπαθάρης (καλλιτέχνης του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτης)
Αγγελική Στελλάτου (χορεύτρια, χορογράφος, ιδρυτικό μέλος της "Ομάδας Εδάφους")
Έλλη Χαραλάμπους (ηθοποιός, ξεναγός)
κ.ά.