Κατερίνα Πουλιάση - από τη ζωγραφική στη λογοτεχνία...

Με χαρά παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο της Κατερίνας Πουλιάση

Katerina Pouliasi 01"Μέσα από τις περιπέτειες του Σταμάτη και του Γρηγόρη, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο - διασκεδαστικό

τρόπο για τη σωστή οδική κυκλοφορία."

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χ.Πάτση κι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποσπάσματα από μια έκθεση...

"Μέσα από τα έργα αυτής μου της έκθεσης επιχειρώ να αναδείξω τα στοιχεία της κρίσης που βιώνει ο άνθρωπος σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

 Η γέννηση και η φθορά, το αβέβαιο μέλλον, η έλλειψη επικοινωνίας, η κοινωνική και πολιτιστική κρίση, η δραματική εκδήλωση της ζωής στην ελπιδοφόρα πορεία της, η μοναχικότητα, η απουσία της ελπίδας και του ονείρου που διαβαίνει ο άνθρωπος προβάλλουν μέσα από τα έργα που παρουσιάζω σε αυτή την έκθεση, θέλοντας να επισημάνω την παγκόσμια κρίση αξιών και συνειδήσεων.

Katerina Pouliasi Τα καθημερινά μηνύματα κι ερεθίσματα μεταφέρονται στη ζωή και στη σκέψη και αγκομαχούν να μετουσιώσουν στη ζωή μια ελπιδοφόρα λάμψη, την οποία δικαιούται να έχει. Οι καθημερινές σκηνές δοκιμασίας μαρτυρούν ένα ψυχογράφημα αντίθετο με την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό. Αυτό το ταξίδεμα επιχειρώ να παρουσιάσω μέσα από τα έργα αυτής της έκθεσής μου.

 Πιστεύω πως ο καλλιτέχνης, σαν ενδοσκόπος του κοινωνικού γίγνεσθαι, οφείλει αυτή την αναφορά με απώτερο σκοπό την βαθειά συνειδητότητα, σε μια αλλαγή με στόχο την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και την χαρά της ζωής.

 Σκηνές της καθημερινότητας που διαβαίνουν από το δράμα στην ειρωνεία, από την στέρηση στην αβεβαιότητα και την έλλειψη αξιών διαγράφονται γλαφυρά στα έργα μου. Ο καλλιτέχνης πιστεύω πως πρέπει να είναι κοινωνός αυτής της αναφοράς, ώστε να μεταφέρει τους προβληματισμούς και την απώλεια της ελπίδας.

 Η ζωή αγκομαχά μέσα στη δίνη των καιρών κι αναζητά διεξόδους για να λάμψει σαν δύναμη ελπιδοφόρα και να διαβεί δρόμους φωτεινούς κι ελπιδοφόρους. Είναι το σημαντικότερο μήνυμα των καιρών σε μια εποχή αμφισβήτησης και κρίσης. Η αναφορά μου μέσα από τα έργα αυτής της έκθεσης είναι πιστεύω ένα μήνυμα αυτοκριτικής για όλους."

Αικατερίνη Πουλιάση

Ζωγράφος- Εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για την Κατερίνα...

Η Κατερίνα Πουλιάση έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι Εμψυχώτρια στο Κέντρο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης  Anima. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στην Δημόσια εκπαίδευση.

Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα δημιουργικής γρφής του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Συγγράφει κυρίως κείμενα για παιδιά & ποίηση. Έχει εκδώσει, με δικά της κείμενα & εικόνες, τα παιδικά βιβλία: «Ένας άμυαλος χιονάνθρωπος» & «Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης σε..περιπέτειες», καθώς & τις ποιητικές συλλογές «Οδεύοντας προς το φως» & «Κραυγή αγωνίας».

Από τις πιο σημαντικές ζωγραφικές της σπουδές είναι αυτές που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού με δάσκαλο τον Αντώνη Κουρτικάκη. Εκεί διδάχθηκε ιστορία τέχνης και πολιτισμού, καθώς & τεχνικές, όπως: η νωπογραφία-τοιχογραφία, η εγκαυστική, η υδατογραφία, η γλυπτική, το γλασαριστό κ.α. Από τις ατομικές της εκθέσεις ξεχωρίζουν οι «Διαχρονικότητα της κρίσης» & «Πορεία προς την εξέλιξη». Επίσης έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες & ιδιωτικές συλλογές.

Συνεντεύξεις & κείμενα που αφορούν την συγγραφική & ζωγραφική της δράση έχουν περιληφθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης: ραδιόφωνο & κανάλια τηλεοπτικά-διαδικτυακά, έντυπο-διαδικτυακό τύπο. Περισσότερα για τη συγγραφική & ζωγραφική δράση στο site της: https://www.pouliasikaterina.gr/

Σύνδεσμοι:

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=0Ler2jeivOU

https://www.youtube.com/watch?v=nVueIKcI1jM&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=Jt-3o0xsCKc&feature=youtu.be

 

ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κ.Α.)

http://www.independent.gr/άρθρα/συνεντεύξεις/3786-συνέντευξη-με-την-ζωγράφο-αικατερίνη-πουλιάση

http://www.animartists.com/2017/12/06/2-18/

http://www.ionianet.gr/content.php?articlesPage=1&id=15255