ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Θεματικό σεμινάριο "Φέτος τα Χριστούγεννα!" 19 και 20 Νοεμβρίου 2022

   Το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ διοργανώνει το διήμερο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: «Φέτος τα Χριστούγεννα...»

   ANIMA EDU Christmas Seminar 2017-18

    

   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

   Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι – θεατρικές τεχνικές, το εκπαιδευτικό δράμα, χρησιμοποιώντας ήχους, αντικείμενα, μουσικές και τραγούδια, παίζοντας και διασκεδάζοντας οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ένα οργανωμένο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει το μεθοδολογικό υπόβαθρο για τη δημιουργία της δικής τους χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης!

   Το εργαστήριο ξεκινά  με την διαδραστική αφήγηση της ιστορίας: «δυο κουκιά και δυο ρεβίθια, μπλέχτηκαν τα παραμύθια», της Ζωής Γυφτάκη, το οποίο θα αποτελέσει την σεναριακή βάση για την δημιουργία της «δικής μας» χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης.  Η ομάδα θα εστιάσει και θα δουλέψει πάνω στις παρακάτω ενότητες:

   • δημιουργία μικρών κειμένων και στίχων
   • ενδυματολογικές κατασκευές
   • φωτισμός
   • μουσική επένδυση
   • κινησιολογία
   • υποκριτική προσέγγιση των ρόλων
   • χορογραφία
   • παρουσίαση της παράστασης

   Α’ μέρος

   "Έρχονται τα Χριστούγεννα, έχουμε δουλειές! Ας προετοιμαστούμε! Παίρνουμε ένα κουταλάκι κουραμπιέ, δυο στολίδια σε χρώμα μπλε, μια κάλτσα από τζάκι, το δώρο του Μάκη, άχνη, λαμπιόνια, τραγούδια και χιόνια!!!"

   Β’ μέρος

   "Ο θησαυρός των χριστουγεννιάτικων ιστοριών κινδυνεύει! Οι παραμυθοφύλακες προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει. Ένα μοιραίο λάθος ανατρέπει τα πάντα, η παραμυθομηχανή δεν δούλεψε, κι όλα μπερδεύτηκαν!"

    

    

   Εισηγήτρια: Ζωή Γυφτάκη (Θεατροπαιδαγωγός - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

   ΑΝΙΜΑ ΖΩΗ ΓΥΦΤΑΚΗΗ Ζωή Γυφτάκη είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Έχει εξειδικευτεί πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, το drama therapy, την οργάνωση παραστάσεων με παιδιά, τη σωματική έκφραση και την εκπαιδευτική εμψύχωση. Επίσης, έχει επιμορφωθεί πάνω σε θέματα όπως: art therapy, κοινωνικό θέατρο, μουσικοκινητικά συστήματα, τάι-τσι, χορός, μακιγιάζ θεάτρου, ενδυματολογία, μουσειακή αγωγή, drama in education, παντομίμα κ.ά. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για εκδοτικούς οίκους, μουσεία και άλλους χώρους παροχής εκπαίδευσης (εκδ. Νίκας, Καλειδοσκόπιο, Μουσείο Γουλανδρή, Παιδικό Μουσείο, Ερυθρός Σταυρός, Action Aid κ.ά.). Ασχολείται με τη διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης θεατρικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικούς. Είναι η υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή». Από το 2006 είναι υπεύθυνη μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ANIMA.

    

   Πρόγραμμα κατάλληλο: για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο

   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου και Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022

   ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11.00-16.30 (Σάββατο και Κυριακή)

   ΤΟΠΟΣ:  ΑΝΙΜΑ (Ευελπίδων 29, Πεδίο Άρεως, Αθήνα)

   ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80€ (Φοιτητές όλων των σχολών, ενεργά μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ., άνεργοι, απόφοιτοι ΑΝΙΜΑ: 65€)

   ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

    

   Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ