Εκπαιδευτική – Καλλιτεχνική Ημερίδα "Όταν η τέχνη φέρνει την ανατροπή στην εκπαίδευση" 21 Μαΐου,2017

Όταν η τέχνη φέρνει την «ανατροπή» στην εκπαίδευση.

Τα συναισθήματα στον κόσμο των παιδιών

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 11.30 π.μ. Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα 104 37

Το Κέντρο Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης Anima διοργανώνει την Εκπαιδευτική – Καλλιτεχνική Ημερίδα με τίτλο: «Τα συναισθήματα στον κόσμο των παιδιών». Το θέμα είναι σημαντικό και σχετίζεται με τις βασικότερες αδυναμίες του σημερινού σχολείου, μέσα στο οποίο εκπαιδεύονται μαθητές που κινδυνεύουν, «ενώ κερδίζουν το κεφάλι τους … να χάνουν την ψυχή τους» (Pervin & John).

Το θέμα αυτό έδωσε την αφορμή για να μελετήσουν οι τελειόφοιτοι και οι φοιτητές του εργαστηρίου Anima το γενικότερο πεδίο της επιμόρφωσής τους: την Ένταξη των Τεχνών στην Εκπαίδευση. Έτσι, για 10η χρονιά, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας προσκαλούνται με σκοπό να πάρουν ερεθίσματα πάνω στις τεχνικές της Διδασκαλίας μέσω Τέχνης. Ειδικότερα, θα παρακολουθήσουν μια ιδιόμορφη «διδασκαλία» των συναισθημάτων κατά την οποία δεν πρωταγωνιστούν οι λέξεις. Η θεατρική δράση, η σωματική έκφραση, οι ήχοι, τα χρώματα, οι φόρμες, θα μας οδηγήσουν όχι μόνο σε σκέψεις, αλλά και σε βιώματα, σχετικά με προβληματισμούς εξαιρετικού παιδαγωγικού ενδιαφέροντος:

μπορεί η Τέχνη να βοηθήσει τα παιδιά να ορίσουν τι είναι χαρά, τι είναι θυμός, ζήλια, φόβος, λύπη, αγάπη, να κατανοήσουν πώς τα συναισθήματα αυτά επηρεάζουν τη ζωή τους, να αναγνωρίζουν και να ελέγχουν την ενέργεια των συναισθημάτων τους;

Οι ομάδες των τελειοφοίτων και των αποφοίτων του Α’ έτους της Anima θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικές-καλλιτεχνικές δράσεις που αποτελούν μια πρόταση επεξεργασίας και παρουσίασης του θέματος, μέσα από τον δρόμο του θεάτρου, της σωματικής έκφρασης, της μουσικοκινητικής.

Οι στόχοι της Διδασκαλίας μέσω Τέχνης (teaching through the arts) αναδεικνύονται επίσης μέσα από το δρώμενο «Η τεΛίτσα!», που θα παρουσιαστεί από την ομάδα του Εργαστηρίου Μαύρου Θεάτρου Anima.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παράγοντες εκπαιδευτικού σχεδιασμού, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, καλλιτέχνες, στελέχη πολιτιστικών κέντρων, φοιτητές και αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών κ.ά.

Κόστος συμμετοχής: 5€

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Η κράτηση πραγματοποιείται με αποστολή e-mail στη διεύθυνση:

info@anima.edu.gr / Πληροφορίες : τηλ. 2108811227