ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Θεματικό σεμινάριο "Νέα σχολική τάξη - Νέα ομάδα"

Το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης ANIMA ανακοινώνει τη διοργάνωση κύκλου Σεμιναρίων πάνω στην προσέγγιση - επεξεργασία εκπαιδευτικών θεμάτων «μέσω των τεχνών».

Επειδή τα διδασκόμενα θέματα και τα θέματα των εκδηλώσεων στο σχολείο είναι συχνά επαναλαμβανόμενα, οι εκπαιδευτικοί έχουν την ανάγκη να ανανεώνουν τις ιδέες τους και να εμπλουτίζουν τις προσεγγίσεις που υιοθετούν. Σχετικά με το θέμα αυτό, η Anima, πεδίο στο οποίο αναπτύσσονται οι τρόποι παιδαγωγικής αξιοποίησης των τεχνών, ξεκινά έναν ανανεωμένο κύκλο σύντομων σεμιναρίων, για το φετινό ακαδημαϊκό έτος, στο πλαίσιο των οποίων προσεγγίζονται θεωρητικά, μεθοδολογικά και βιωματικά διάφορα μονοθεματικά προγράμματα, κατάλληλα να εφαρμοστούν στη Γενική Εκπαίδευση.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ασκήσεις και παιχνίδια που προάγουν, τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

και βοηθούν

στην ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προβάλλονται και εφαρμόζονται θεατρικές τεχνικές και προσεγγίσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων που αυτή την εποχή βρίσκονται υπό διαμόρφωση σε κάθε σχολική τάξη. Ειδικότερα, οι τεχνικές που θα εφαρμοστούν στοχεύουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της εμπιστοσύνης, της υπευθυνότητας και της αλληλοβοήθειας. Επίσης, μέσω του θεάτρου θα αναδειχθούν τρόποι που οδηγούν στον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την εύρεση λύσης σε καταστάσεις που δημιουργούνται από προβλήματα συμπεριφοράς στο ομαδικό πλαίσιο.

ANIMA EDU 2017-18

Οι δραστηριότητες που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν χρήση, αντικειμένων, εικόνων, χρωμάτων, μουσικής, καθώς και μια μεγάλη γκάμα πολυτροπικών ασκήσεων, οι οποίες μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ασκήσεις - παιχνίδια:

 • επικοινωνίας - συνεργασίας
 • ανάπτυξης εμπιστοσύνης - συνενοχής.
 • ομαδικότητας
 • ρόλων - αναπαραστάσεις περιστατικών
 • έκφρασης - έκθεσης
 • λεκτικής επικοινωνίας
 • μη λεκτικής επικοινωνίας
 • αυτοσχεδιασμού
 • παρατηρητικότητας - συγκέντρωσης
 • ταχύτητας & αντανακλαστικών.
   

Εισηγήτρια: Ζωή Γυφτάκη (Θεατροπαιδαγωγός - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού)

ΑΝΙΜΑ ΖΩΗ ΓΥΦΤΑΚΗΗ Ζωή Γυφτάκη είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Έχει εξειδικευτεί πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, το drama therapy, την οργάνωση παραστάσεων με παιδιά, τη σωματική έκφραση και την εκπαιδευτική εμψύχωση. Επίσης, έχει επιμορφωθεί πάνω σε θέματα όπως: art therapy, κοινωνικό θέατρο, μουσικοκινητικά συστήματα, τάι-τσι, χορός, μακιγιάζ θεάτρου, ενδυματολογία, μουσειακή αγωγή, drama in education, παντομίμα κ.ά. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για εκδοτικούς οίκους, μουσεία και άλλους χώρους παροχής εκπαίδευσης (εκδ. Νίκας, Καλειδοσκόπιο, Μουσείο Γουλανδρή, Παιδικό Μουσείο, Ερυθρός Σταυρός, Action Aid κ.ά.). Ασχολείται με τη διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης θεατρικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικούς. Είναι η υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή». Από το 2006 είναι υπεύθυνη μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ANIMA.

 

Πρόγραμμα κατάλληλο: για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: πραγματοποιήθηκε (νέα ημερομηνία - φθινόπωρο 2024)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 συναντήσεις

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 18.30 - 21.00

ΤΟΠΟΣ: Anima (Ευελπίδων 29, Πεδίο Άρεως, Αθήνα)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

 

 

 

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ:

 

ANIMA EDU 01